Sikkerhed

Når du modtager dit PlusGuldkort, bør du gøre følgende:

• Skriv under på kortet når du modtager det hurtigst muligt
• Opbevar ikke PIN-koden liggende sammen med kortet
• Notér dig telefonnummeret for spærring af dit PlusGuldkort: 33 42 37 10
• Oplys aldrig kortnummer, PIN-kode, udløbsdato eller kontrolcifre pr. telefon, SMS eller e-mail  

Du kan føle dig sikker når, du bruger dit PlusGuldkort. Vi arbejder døgnet rundt for at beskytte dig mod potentiel svindel og bedrageri.

5 råd om handel på nettet

1. Undersøg virksomheden før du handler

Søg på andres oplevelser med at handle på sitet. Se efter e-mærke og CVR, hvis det er en dansk webbutik. Er du i tvivl, så lad være med at handle der.

2. Læs betingelserne

Vær sikker på leveringens pris før du gennemfører. Vær opmærksom på, om der kommer told og moms oveni varens pris, hvis du handler med ikke-EU webbutikker. Ved køb af et abonnement, skal du være opmærksom på, at du giver webbutikken ret til fremadrettet at hæve penge på dit kort, uden at du foretager en aktiv handling om betaling.

3. Betaling med kort

Når du betaler med dit PlusGuldkort, kan du gøre indsigelse, hvis webbutikken opkræver mere end aftalt.

4. Gem kvitteringen

Tjek at beløbet på kvitteringen stemmer med det beløb, der er hævet på dit kort.

5. Vær opmærksom på at sitet er sikkert

Søg for at den webbutik, du handler med, har en webadresse, der starter med ”https://”. Så er sitet nemlig krypteret og sikkert.

Mistanke om svindel?

Er uheldet ude, hjælper vi 24 timer i døgnet. Mister du dit kort eller har du mistanke om, at andre har misbrugt det, skal du hurtigst muligt kontakte os. Så kan vi spærre kortet. 

Mistænkelige transaktioner

Skulle der forekomme transaktioner, der virker mistænkelige, kontakter vi dig. Det sker enten pr. telefon, SMS eller e-mail. Vi kontakter dig aldrig for at bede om kortets nummer, PIN-kode, udløbsdato eller kontrolcifre. Dem kender vi, ligesom vi kender til, når transaktioner er mistænkelige. 

Overvågning af svindel

Du kan altid føle dig tryg, når du betaler med dit PlusGuldkort. Uanset om du handler på nettet eller i en butik, hjemme eller i udlandet.

Vi anvender PayGuard TM, som er et af markedets mest moderne sikkerhedssystemer for kortbetaling. Det betyder, at dit kort er beskyttet, og du ikke behøver at betale for noget, som du ikke har købt. Du skal dog holde øje med dit PlusGuldkort, og du må aldrig oplyse din PIN-kode til nogen. Skulle systemet opdage noget, som virker mistænkeligt, så kontakter vi dig via SMS, for at kontrollere, at alt er som det skal være. Vi beder dig derfor at tjekke, at din kontaktinformation er opdateret i netbanken.  

Mister du kortet, skal du hurtigst muligt kontakte vores spærretjeneste på telefon: +45 33 42 37 10, som har døgnåbent. Vi anbefaler, at du gemmer telefonnummeret på din mobil, så du har det lige ved hånden, hvis du skulle være uheldig.

Mastercard® SecureCodeTM

Når du handler på nettet, vil du ofte skulle benytte en Mastercard SecureCode.
Mastercard SecureCode er en løsning, der gør handel på nettet mere sikkert, når du benytter dit PlusGuldkort.

Sådan bruger du Mastercard SecureCode 
Når du betaler med kortet i en netbutik, som bruger Mastercard SecureCode kan du vælge at anvende NemID eller SMS engangskode.
Bemærk, at SMS engangskode kun kan benyttes med det mobilnummer, som vi har registeret på din PlusGuldkort konto.

Opdatér dit mobilnummer i din PlusGuldkort Netbank.

Er du ekstrakortholder og ønsker at anvende Mastercard SecureCode, skal du også oplyse os dit mobilnummer. Alternativt kan du anvende NemID. 

Mastercard® SecureCodeTM.

Fuldmagt

Hvis du får brug for at en anden person kan tjekke din saldo, få oplysninger om transaktioner, bestille et nyt kort eller benytte andre services, kan du udfylde en fuldmagt.
 
Udfyld denne fuldmagt og send den til: 

PlusGuldkort
Postboks 89
2770 Kastrup