Sådan pakker du den perfekte håndbagage til weekendturen

Skal du på forlænget weekendtur til en af de mange skønne storbyer i eller uden for Europa? Du kan spare både tid og besvær ved at begrænse din bagage til en praktisk carry-on, som du må have med ind i flyet. Her får du den ultimative pakkeliste til en skøn weekendtur.

Alenlange køer ved bagagebåndet, utålmodige børn og sure miner. Det er ikke altid det sjoveste at vente i lufthavnen, når du endelig er stået af flyet og bare gerne vil skyde ferien i gang. Skal du afsted på en kortere tur så som en forlænget weekend til en spændende storby, er det derfor en god ide at pakke din bagage med omtanke.

Du kan spare meget tid og besvær ved at lade den store kuffert blive hjemme og i stedet vælge en af de mange smarte carry-on-kufferter, som du må tages med ind i flyet. På den måde undgår du både de lange køer ved bagagebåndet og flossede nerver ved tanken om, at din kuffert bliver væk.

Vi giver dig her vores bedste råd og en pakkeliste til den mindre kuffert. Så er du sikker på at huske det hele uden at overpakke. Dog er det vigtigt altid at huske lidt plads til soveniers.

Hvilken kuffert eller taske skal jeg vælge til håndbagagen?

Har du ikke en kuffert eller taske i forvejen, kan det være en god idé at tjekke markedet og de mange muligheder, før du køber din næste håndbagage. Tasken eller kufferten er med dig overalt, og derfor er det vigtigt, at du finder en model, der dækker dine behov.

Skal du have håndbagagen med i metro og ud i byen, kan det være upraktisk med en rullekuffert, som kan have svært ved at køre på grus og er tung at bære rundt på. Skal du derimod direkte ud i en taxa eller bil, når du lander, er en rullekuffert med 360 graders hjul den optimale løsning.

De fleste flyselskaber er enige om, at kufferten eller tasken skal være mindre end 56 cm x 40 cm x 20-25 cm. Er du i tvivl, er det dog altid en god idé at tjekke flyselskabets hjemmeside. Her skriver de, hvilke krav de stiller til håndbagagen.

Det vigtigste til håndbagagen

Det allervigtigste til en god tur er naturligvis dine dokumenter. Pak pas, rejsedokumenter, boardingkort samt kreditkort i en lille taske, du kan have over skulderen eller rundt om maven. På den måde sikrer du dig altid at have de vigtige dokumenter inden for rækkevidde.

Når du rejser, er det vores anbefaling at have minimum to betalingskort med i det tilfælde, at det ene skulle blive væk eller ikke fungere. Sørg for at opbevare dem to forskellige steder, så du ikke mister begge. Hav eventuelt det ene i din håndtaske og det andet gemt i en lomme i håndbagagen. Har du PlusGuldkort? Husk, du kan ansøge om et ekstrakort til en anden i din husstand.

Tøj til weekendturen

Inden du tager afsted, er det en god idé at tjekke vejrudsigten for de kommende dage. På den måde ved du, om din håndbagage skal være fyldt med varme trøjer og regntøj eller korte bukser.

Foruden det tøj, du rejser i, anbefaler vi, at du pakker undertøj, strømper og en ren bluse til hver dag. Det er generelt en god idé at pakke flere overdele end underdele, da underdelene som oftest kan bruges flere gange.

Har du kun plads til en enkelt varm trøje og lange bukser, er det en idé at overveje et sæt i mørke farver. Så ses det ikke lige så tydeligt, hvis der skulle komme en lille plet på. Du kan også medbringe en lille bøtte med vaskemiddel til håndvask, hvis uheldet skulle være ude.

Pak eventuelt et stort tørklæde og uldsokker til flyveturen, afhængig af hvor langt du skal væk. Ofte er der skruet godt op for flyets aircondition, og det vil være trist at starte sin forlængede weekend med en forkølelse eller øm hals. Tørklædet kan desuden bruges som hovedpude i flyet, hvis du trænger til en lur, inden ferien rigtigt går i gang.

På storbyferier går man ofte langt, og det er derfor alfaomega at have et par gode, behagelige sko med, som du kan tilbagelægge mange kilometer i. Lad de pæne sko blive hjemme, og prioriter i stedet et par gode sandaler, hvis vejret er til det. Husk derudover en god vindjakke. Den er skøn at varme sig i om aftenen, når temperaturerne bliver køligere.

Pak toilettasken til håndbagagen

Når du medbringer din bagage i en carry-on, er det særligt vigtigt, at du pakker dine toiletartikler med omtanke. Kufferten skal kunne komme gennem security, og det betyder blandt andet, at alle væsker og flydende stoffer skal medbringes i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml.

Væsker inkluderer parfume, barbersprit, shampoo, tandpasta, cremer og deodoranter samt drikkevarer og visse madprodukter. Du må gerne medbringe mere end én 100 ml-beholder, men de skal kunne samles i én genlukkelig plastpose på max. 1 liter. Vælg præparater, som ikke hører under definitionen væsker, eksempelvis en deostick i stedet for en spray.

Det er desuden en god idé at putte cremer, shampoo og lignende i mindre rejseflasker, så du nemt at holde styr på mængderne og ikke ender med at skulle sige farvel til dine ting i sikkerhedskontrollen. Du finder rejseflasker i blandt andet Matas, Normal og lignende forretninger.

Pas desuden på skarpe objekter så som neglefile, barberblade, strikkepinde og lignende. Du kan risikere, at det bliver taget af sikkerhedspersonalet, hvis de vurderer, at objekterne kan være til fare for dine medpassagerere.

Sover du let, er det en god idé at medbringe ørepropper og sovemasker. Du ved aldrig, hvor lydt og lyst der er på hotelværelset, men når du kan skærme dig af, er der større chance for en god nattesøvn. Derudover er vabelplaster et must på enhver storbyferie, hvis uheldet skulle være ude efter en lang dag på fødderne.

Pak elektronik til håndbagagen

Når du er på ferie, er det rart at kunne dokumentere alle de gode oplevelser på video og billeder. Husk derfor endelig din oplader til telefonen, så du altid har et kamera lige ved hånden.

Skal du til Storbritannien, Irland, USA, Cypern eller Marokko, skal du desuden huske en adapter til dine elektroniske gadgets, der har brug for at blive ladet op undervejs. Er du tvivl om, om du skal medbringe adapter til din feriedestination, kan du tjekke listen hos Tui her.

Den ultimative pakkeliste til carry-on-kufferten
• Pas og rejsedokumenter
• Mindst to kreditkort, i tilfælde af at det ene skulle blive stjålet
• Et sæt rent tøj til hver dag, du er afsted.
• Tandbørste og tandpasta.
• Deodorant, barbergrej, cremer osv.
Husk, at alle flydende væsker skal være i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml.
• Ørepropper og sovemaske
• Vabelplaster
• Mobiloplader og evt. adapter
• Evt. et stort tørklæde til flyveturen.

Husk, at dit PlusGuldkort er et Mastercard, som du kan betale med uanset, hvor rejsen går hen. Og at du har op til 52 dages rentefrihed.
Har du ikke allerede et PlusGuldkort, så kan du ansøge her:

 

Ansøg om PlusGuldkort