Tips til en skøn efterårsferie med børnene

Uge 42 betyder traditionen tro efterårsferie for mange danske børnefamilier. Et tiltrængt pusterum for både store og små, som kan bruges på kvalitetstid og ren efterårshygge. Ser du frem mod en ferie uden rejseplaner, behøver det bestemt ikke at være kedeligt. Her får du vores bedste og sjoveste ideer til familievenlige aktiviteter i efterårsferien.

Efteråret er over os, og snart banker uge 42 på, som for mange danskere betyder en tiltrængt efterårsferie. Sæsonen indbyder til hyggelige aktiviteter både indendørs og udenfor, og hvad er skønnere end en forfriskende gåtur i den efterårssmukke natur efterfulgt af en kop varm kakao med skumfiduser hjemme foran brændeovnen?

Vi har her samlet vores bedste ideer til en efterårsferie for hele familien. Her finder du inspiration til hyggelige krea-projekter, lærerige museumsbesøg og (u)hyggelig Halloweenstemning i landets forlystelsesparker, hvor du flere steder kan få rabat med dit PlusGuldkort.

Brug naturen i kreative projekter
De smukke efterårsfarver kan få smilet frem hos de fleste, og sæsonen er da også helt oplagt at bruge udendørs, når bare vejret tillader det. Naturen bugner nemlig netop nu af vidunderlige naturskatte, som er oplagte at inddrage i hyggelige små krea-projekter.

I kan let få en hel dag eller flere til at gå med skønne gåture i skoven, hvor I kan gå på jagt efter stikkende kastanjer og farvestrålende blade. De fleste har prøvet at lave kastanjedyr, og det er en aktivitet, der kan få kreativiteten frem i alle aldersgrupper. Gør dyrene endnu mere levende ved at pynte dem med sjove øjne, farvet garn, piberensere og tandstikker. Kun fantasien sætter grænser.
Husk, at du med PlusGuldkort får rabat hos Sjov og Kreativ, der har alt til dine krea-projekter.

Ahorn, eg, birk og kastanje. Skovens løvtræer er bjergtagende i oktober måned, når de skifter til gyldne farver. Bladene kan også sagtens bruges i krea-projekter med ungerne, og der er rig mulighed for mange flotte kreationer. Lim for eksempel bladene på et gammelt syltetøjsglas for at lave en nem og stemningsfuld fyrfadslysestage eller gør dem til en del af jeres tegninger for at skabe livagtige kunstværker af en naturtro efterårsskov eller en imponerende løvemanke.

Bor I tæt på stranden, er der ikke noget skønnere end at bruge en frisk, blæsende efterårsdag ved havet. Klæd jer godt på efter vejret og hjælp hinanden med at samle fine, glatte sten. Stenene kan senere dekoreres med stenfarver over en kop varm kakao og kan blive til et navneskilt, bordkort til den næste fest, fantasifigurer eller andre sjove kreationer.

Efterårsferie = græskar
Det er efterhånden svært at sige efterårsferie uden også at sige Halloween. Den amerikanske højtid vinder mere og mere indpas herhjemme, og både store og små kan bruge mange timer med at udskære de populære græskarlygter, som stemningsfuldt står og pynter ved huse, opgange og børneinstitutioner hele oktober måned.

De fleste bruger blot en almindelig urtekniv og en grydeske til at udhule og skære i græskarret, men man kan faktisk få deciderede udskæringssæt til græskardekoration. Sådan kan du nemmere lave flotte og imponerende mønstre, der skiller sig ud fra mængden. Vidste du desuden, at du kan skabe de smukkeste mønstre med en boremaskine og et fladbor? Her er det dog vigtigt, at det er de voksne, der styrer værktøjet. Når græskarret er færdigt, er det vigtigt, at du fugter det med atamon. Konserveringsmidlet gør, at din fine græskarkreation kan holde lidt længere.

Når du er færdig, skal du endelig ikke smide ’affaldet’ ud. Vask i stedet kernerne, tør dem godt og tilsæt lidt olie og dit favoritkrydderi. Efter 20 minutter på 200 grader varmluft, er kernerne en glimrende snack, som både børn og voksne vil elske. Selve kødet kan du bruge i en lækker græskartærte, muffins, boller eller suppe, det giver en skøn smag, der er perfekt til årstiden.

Halloween(u)hygge i forlystelsesparkerne
Efterårsferien er blevet en populær minisæson i flere af landets forlystelsesparker, og mange gæster vælger hvert år at besøge de populære attraktioner for at nyde efterårsstemningen og den flotte udsmykning. For også her fylder Halloweentemaet mere og mere, og græskar, hekse og uhyggelig stemning overtager de ellers så normalt hyggelige parker.

Har du PlusGuldkort, er det helt oplagt at tage med, når I skal på hyggelige familieture i efterårsferien. Du får blandt andet rabat på entreen i skønne Tivoli i København, BonBon-Land, Legoland og mange andre forlystelsesparker rundt omkring i landet. Ellers hvad med et imponerende show med de dygtige gymnaster fra Flying Superkids, som er på turné i Sønderborg, Kolding, Randers og Frederikshavn i uge 42?

Du får også rabat i København Zoo, hvor du kan nyde de mere end 4.000 dyr, lege på parkens mange sjove legepladser og se, når dyrepasserne fodrer flere af de forskellige dyr i løbet af dagen. Er I mere til en kulturel oplevelse, kan vi anbefale Kunsten i Aalborg, Ringkøbing Museum eller det spændende Danmarks Jernbanemuseum i Odense.