Tænk smart og spar mange penge hver måned

Med et PlusGuldkort kan du opnå mærkbare rabatter på alt fra oplevelser, ferier og tøj, til forsikringer, bilreparationer og elektronik.
Brug rabatfordelene sammen med de andre, simple sparetips, vi har samlet til dig her, og få flere penge mellem hænderne i hverdagen.

Betaler du til et hav af streamingtjenester, der ikke bliver brugt, eller er din indkøbskurv primært fyldt op med impulskøb?
Der er mange steder, du kan spare lidt hver eneste dag og på den måde opleve at få flere penge mellem hænderne, der i stedet kan bruges på noget andet.

Vi giver dig her seks hverdagsscenarier, hvor du med ganske få justeringer kan spare mærkbart på budgettet. Udover dine PlusGuldkort-rabatter får du også tips og tricks til, hvordan du for eksempel sparer på elregningen og fylder køleskabet op, uden at budgettet sprænger.

1. Sluk i stedet for standby

Vores elektroniske gadgets er for mange mennesker helt uundværlige.
Men vidste du, at der er forskel på, om du slukker på tv, computer eller ladestation, eller om du slukker på stikkontakten?
Når vores elektroniske apparater er på standby-mode, bruger de nemlig stadig strøm, og ønsker du at spare på elregningen, skal du altså i stedet hive stikket helt ud eller slukke på kontakten.

Husk også at slukke lyset, skrue ned for varmen og undgå tørretumblere, når det er muligt. Det kan give gode besparelser.
Tjek eventuelt de to populære apps Min strøm og Elpriser – Velkommen og se, hvornår strømmen er billigst.

2. Køb ind med omtanke

Madplaner og ét ugentligt storindkøb kan spare dig for mange impulskøb og lange kvitteringer fra supermarkedet.
Når du laver en madplan og følger den, ved du præcist, hvad der skal i kurven, og du vil samtidig opleve mindre madspild og færre impulskøb, når du har en plan.

Skift gerne kødet ud med vegetariske alternativer et par aftener om ugen og indfør en fast dag med billig aftensmad a la grød, lækre rugbrødsmadder eller omelet. Det er lækkert, mindre tidskrævende og sparer på budgettet.

På appen Your Local kan lokale butikker og restauranter sælge overskydende råvarer og retter, og med Too Good Too Go kan du købe alt fra grøntsager, frugt og bagværk, der ellers vil blive for gammelt til salg dagen efter.
PlusGuldkort giver dig desuden rabat på lækre fødevarer fra blandt andre HelloFresh og Kystfisken.

3. Køb brugt og spar penge

Det er forskelligt, hvor ofte vi shopper og køber nyt tøj. Men vi kan ikke komme udenom at skulle købe nyt til garderoben bare en gang imellem.
Her kan du spare stort ved at købe brugt på for eksempel Facebook Marketplace eller de populære apps Trendsales, Reshopper og Den Blå Avis, hvor du både kan købe og sælge det, du ikke selv brugere længere.

Vil du gerne have nyt, kan du med fordel bruge dit PlusGuldkort, der giver dig rabat hos flere tøjbutikker så som H&M, NA-KD, adidas, Zalando og Gina Tricot. Du kan derudover spare ekstra, hvis du køber uden for sæsonen og slår til, når der er udsalg i stormagasiner og butikker.

4. Skal du lade bilen stå?

Tager du bilen på arbejde?
Det kan hurtigt blive dyrt i både reparationer og brændstof, men med dit PlusGuldkort kan du også her spare penge hos et bredt udvalg af partnere. Vælg blandt andet imellem Super Dæk Service, Quickpoint, Falck, Euromaster Danmark og mange flere. Du kan derudover spare 23-28 øre/l. brændstof hos Shell.

Bor du tæt på din arbejdsplads, kan du med fordel vælge cyklen som transportmiddel en gang imellem. Det sparer dig ikke kun penge på brændstof og parkering, men gør det også nemmere at huske den daglige motion.
Med PlusGuldkort får du desuden medlemsfordele hos udvalgte butikker hos Fri Bikeshop.

5. Skær ned for abonnementerne

I en tid med et stort udbud af streamingtjenester for musik, film/tv, lydbøger og magasiner, kan det svært at vælge. Er du en af de mange, der abonnerer på flere forskellige tjenester, men ikke får dem brugt nok, er det en god idé at sortere ud. Det kan spare dig for penge hver eneste måned, og hvorfor ikke vælge nogle af de partnere, hvor du kan få rabat med dit PlusGuldkort?

Du får rabat på lyd- og ebøger hos blandt andre Mofibo, Bookbeat og Nextory, og Nintendo eShop og Xbox giver rabat på computerspil.

Det kan derudover være fornuftigt at kigge på dit mobilabonnement. Måske kan du få det samme data til en billigere pris ved et andet selskab.
Med PlusGuldkort kan du opnå besparelser hos selskaberne eesy og CBB Mobil.

6. Oplevelser og rejser med rabat

I PlusGuldkorts liste over samarbejdspartnere finder du et hav af rejseudbydere, forlystelsesparker, museer og hoteller, der kan være med til at gøre dit næste eventyr til noget helt særligt. Der er derfor rigtig god grund til at researche i udbuddet, inden du tager afsted næste gang.

Vidste du for eksempel, at du får rabat til Tivoli, Bakken, Tivoli Friheden, Wow Park og mange, mange andre forlystelsesparker rundt omkring i landet?
Går rejsen sydpå, kan du få rabat hos blandt andet Apollo, Best Travel og Hurtigruten.

 

Husk, at dit PlusGuldkort er et Mastercard, fungerer som kombineret medlems-, rabat- og betalingskort. Og at du har op til 52 dages rentefrihed.
Har du ikke allerede et PlusGuldkort, så kan du ansøge her:

 

Ansøg om PlusGuldkort